sage stallone ne demek?

Sage Moonblood Stallone (d. 5 Mayıs 1976, Los Angeles, Kaliforniya – ö. 13 Temmuz 2012, Studio City, Kaliforniya), Amerikalı oyuncu, yönetmen, film yapımcısı ve senarist.

Hayatı

Sage Stallone, Sasha Czack ve Sylvester Stallone'nin oğludur. Seargeoh Stallone'nin kardeşidir ve Sistine, Sophia ve Scarlet Stallone ile üvey kardeştir. Sage Stallone, şov dünyası'nda yer alan bir aileden geliyordu. Amcası oyuncu ve şarkıcı Frank Stallone ve büyükannesi Jackie Stallone idi. Jennifer Flavin üvey annesi ve vaftiz babası oyuncu Joe Spinell'di. Sage Stallone, babasının tarafından İtalyan, Fransız ve Rus-Yahudi kökenliydi.

Sage Stallone, 2007'de Starlin Wright ile evlendi. Çocuksuz olan evlilikleri 2008 yılında sona ermiştir.

Kariyeri

Sage Stallone, Rocky serisinin beşinci filmi olan Rocky V'de (1990) babasının yanında oyunculuk yaptı. Bu filmde Robert Balboa isminde babası Rocky Balboa'nın (Sylvester Stallone) oğlunu canlandırdı. Ayrıca 1996 yılında felaket filmi Daylight'da babası ile ikinci kez sinema filminde rol aldı. O zamandan beri sadece düşük profilli filmlerde oynamıştır. 2006'da California Palm Springs Film Festivali'nde de gösterilen ilk kısa filmi olan Vic'de yönetmenlik yapmıştır.

Ölümü

Sage Stallone, Los Angeles kentindeki evinde ölü bulundu.1 Cenazesi Westwood Mezarlığı'nda icra oldu.

Filmografi

YılFilmRolüNotlar
|1990Rocky VRobert Balboa, Jr.
1993The Evil Inside MeLeo
1996DaylightVincent
1997American HeroPrice
2002Reflections of EvilDan August
2003The Manson FamilyJay Sebringsadece seslendirme
2005ChaosSwan
Alan YatesKendisiYönetmen ve yardımcı yapımcı
2006VicDocKısa film Senarist, yönetmen, ve yapımcı
Moscow ZeroVassily
2007Oliviero RisingDr. Stephens
2010Promises Written in WaterThe Mafioso
The AgentAri SheinwoldKısa film

Dış bağlantılar

Kaynakça

Orijinal kaynak: sage stallone. Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım Lisansı ile paylaşılmıştır.

Footnotes

Kategoriler