arved birnbaum ne demek?

Arved Birnbaum (d. 31 Mart 1962, Cottbus - ö. 24 Ekim 2021, Köln, Almanya1), Alman aktör.2

Yaşamı

Birnbaum, 31 Mart 1962'de Cottbus, Almanya'da doğdu. Ona haber vermeksizin Leipzig'de Hans Otto tiyatro okuluna yazdıran kız kardeşi sayesinde tiyatro ile tanıştı,3 ardından Ernst Busch Dram Sanatları Akademisi'nde eğitim aldı; Berlin'deki Berlin Humboldt Üniversitesi'nde sinema ve televizyon okudu.4 Stuttgart Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 90'larda sinema sektörüne giriş yaptı. 1992'de başlayıp 2021 yılındaki ölümüne kadar sürdürdüğü oyunculuk kariyerinde 60'ın üzerinde sinema ve televizyon yapımında yer aldu. En çok; Dünyaca tanınan Alman aktör Max Riemelt'inde yer aldığı yönetmen Dennis Gansel imzalı korku, gerilim ve drama türünde We Are The Night adlı TV dizisinde canlandırdığı Lummel karakteri ile dikkat çekti.56 Yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında; Lindenstraße, Die Camper, Tatort, Eine Stadt wird erpresst, Das Gelübde ve Im Angesicht des Verbrechens sayılabilir.

Özel yaşamı ve ölümü

Arved Birnbaum eşi Sabine Birnbaum ile birlikte Hürth'de yaşıyordu. Eşiyle birlikte kör ve engelli çocuklara tiyatroyu sevdirmeyi amaçlayan "Corpus e.V." adlı organizasyonu kurdular.7 Birnbaum ayrıca Köln'de bulunan Zentrum Oyunculuk Meslek Yüksekokulu'nda yöneticlik yaptı. Akciğer kanseri nedeniyle 26 Ekim 2021'de Köln, Almanya'da Köln üniversite hastanesi'nde 59 yaşında öldü.8

Filmografi

YılıBaşlıkRolüNotlar
1999Das Gelbe vom Ei1.PolizistTV movie
2000Kanak AttackGefängniswärter
2001SassSS Mann 1
2001WestendFränk
2001Der Zimmerspringbrunnen
2003Science FictionJörg
2003NarrenHeinzelmann 2
2003Gate to HeavenBorder policemen
2004GroßstadtrevierTrapp1 bölüm
2004Mein Bruder ist ein HundMaler #2
2005GiselaCar Owner
2005Cologne P.DWinfried Hohnbach1 bölüm
2006Emma's BlissKarl
2006SOKO Wismar2 bölüm
2006LiebenArved
2007Ein Fall für zwei3 bölüm
2008StolbergBernhard Nissl1 bölüm
2008SOKO Kitzbühel2 bölüm
2009ParkourFrankie
2010Im Angesicht des VerbrechensNico Roeber8 bölüm
2010Max SchmelingHans von Tschammer und Osten
2010We Are the NightLummer
2011AuschwitzSS-Commander
2011BloodRayne: The Third ReichDirector
2011BlubberellaDirector
2011Bella BlockHauke Kreinsen1 bölüm
2011Hotel LuxObersturmbannführer
2014Notruf HafenkanteVolker Beermann1 bölüm
2014Die ChefinPeter Seiler1 bölüm
2014Die Lügen der SiegerCarlo Bühler
2015WeinbergZepter6 bölüm
2016NSU German History XPolice officer Stregda1 bölüm
2018Liliane Susewind - Ein tierisches AbenteuerBürgermeister Beauregard Gockel
2020BarbariansAldarich3 bölüm

Kaynaklar

Dış bağlantılar

Orijinal kaynak: arved birnbaum. Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım Lisansı ile paylaşılmıştır.

Footnotes

  1. Schauspieler Birnbaum ist gestorben. tagesschau.de, ( 26 Ekim 2021). Erişim tarihi: 26 Ekim 2021.

  2. Agenturseite bei der Agentur Birnbaum, archivierte Webseite, abgerufen am 26. Oktober 2021

Kategoriler