anne wiazemsky ne demek?

Anne Wiazemsky (d. 14 Mayıs 1947 – ö. 5 Ekim 20171) ,Alman asıllı Fransız oyuncu ve romancıydı.2 Oyuncunun rol adldığı yapımlar arasında; Robert Bresson imzalı Au Hasard Balthazar (1966) ile Jean-Luc Godard imzalı La Chinoise (1967), Week End (1967) ve Sympathy for the Devil (1968) sayılabilir.

1967-79 yılları arasında Fransız film yönetmeni Jean-Luc Godard ile evli kalıp 1988'de oyunculuğu sonlandıran oyuncu ve romancı Anne Wiazemsky kanser hastalığı nedeniyle 5 Ekim 2017'de Paris'te 70 yaşında ölmüştür.

Filmografi (seçme)

Oyuncu

  • 1966: Au hasard Balthazar
  • 1967: La Chinoise
  • 1967: Week-end
  • 1968: Teorema
  • 1968: One plus one
  • 1969: Il seme dell’uomo
  • 1969: Porcile
  • 1971: L’inchiesta
  • 1972: Tout va bien
  • 1973: Le Train
  • 1975: Die Auslieferung
  • 1982: L’enfant secret
  • 1985: Elle a passé tant d’heures sous les sunlights
  • 1985: Rendez-Vous
  • 1988: Le testament d’un poète juif assassiné

Senarist/içerik yazarı

  • 1994: US Go Home
  • 2002: Toutes ces belles promesses

Eserler (seçme)

  • Chanson d’amour. Ullstein, Berlin 1997, ISBN 3-550-08240-1.
  • Jeune fille. Beck, München 2009, ISBN 978-3-406-58389-6.
  • Mein Berliner Kind. Beck, München 2010, ISBN 978-3-406-60521-5.
  • Une année studieuse. Gallimard, Paris 2012. ISBN 9782070126705.
  • Photographies. Gallimard, Paris 2012. ISBN 9782070138647 (67 resim).
  • Un an après. Gallimard, Paris 2015. ISBN 9782070135431.

Kaynakça

Dış bağlantılar

Orijinal kaynak: anne wiazemsky. Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım Lisansı ile paylaşılmıştır.

Footnotes

Kategoriler